Vaccinul antigripal ajunge la medicii de familie. 500.000 de doze de vaccin gripal sunt livrate luni în toate județele din România6Foto© observatornews.ro

Vaccinul antigripal ajunge la medicii de familie. 500.000 de doze de vaccin gripal sunt livrate luni în toate județele din România

, 15 știri, 25 vizualizări

Astfel, pentru sezonul 2020-2021, Ministerul Sănătății a achiziționat 3 milioane de doze de vaccin gripal, o cantitate dublă față de anul trecut, în vederea imunizării unui număr cât mai mare de persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire. Campania de vaccinare a început în data de 14 septembrie 2020, iar repartiția dozelor de vaccin către direcțiile de sănătate publică se face în mai multe etape, la fel ca în anii trecuți. Următoarea tranșă de 1 100 000 doze de vaccin gripal se va realiza în prima parte a lunii noiembrie.

În cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătății sunt imunizate persoanele cu varsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii și cardiovasculare, boli metabolice, copii și bătrâni instituționalizați, personal medical, precum și gravide, conform recomandărilor OMS și ECDC.

Conform aceleiași surse, la nivel național, în cea de-a doua săptămână de supraveghere și monitorizare a evoluției infecțiilor respiratorii acute și gripei, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripă clinică, infecții acute ale căilor respiratorii superioare- IACRS și pneumonii) a fost de peste 42.000, cu aproximativ 50.2% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent (84.564), dar într-o creșetere ușoară, cu 8.7%, comparativ cu cel din săptămâna anterioară.