Jihadista britanică Sally Jones, supranumită 'Văduva albă', a fost ucisă de o dronă americană în Siria (presă)
Foto: adevarul.ro

Jihadista britanică Sally Jones, supranumită 'Văduva albă', a fost ucisă de o dronă americană în Siria (presă)

7 știri, 55

Britanica Sally Jones, o jihadistă care recruta online pentru organizația Statul Islamic, a fost ucisă în Siria de o dronă americană, împreună cu fiul ei în vârstă de 12 ani, potrivit The Sun de joi, citat de Reuters.

Sally Jones, de origine britanică și convertită la islam, a fost supranumită de presa britanică "Văduva albă" după ce soțul său jihadist Junaid Hussain, la rândul său militant SI, a fost omorât de o dronă în 2015.

Potrivit The Sun, care citează o sursă din serviciile secrete britanice, informată de omologi americani, Jones și fiul ei au fost uciși în luna iunie la granița Siriei cu Irak, în timp ce încerca să fugă din Raqqa, bastionul SI.

Oficialii americani citați afirmă că nu pot fi absolut siguri că Sally Jones a murit, dat fiind că nu există posibilitatea recuperării de material ADN de pe teren, dar sunt "încrezători" că jihadista a fost ucisă.

Se presupune că în atacul cu dronă a fost ucis și JoJo, fiul lui Sally Jones, deși nu se știa despre prezența lui în acel moment și băiatul nu constituise o țintă, notează The Sun.

Sally Jones, care înainte de a se converti la islam a fost membră a unui grup de muzică punk, a constituit mulți ani subiect de fascinație pentru presa din Marea Britanie.

Se crede că și-a părăsit locuința din Chatham, comitatul Kent, în 2013 pentru a merge în Siria, unde s-a căsătorit cu Hussain, pe care îl întâlnise pe internet.

Sally Jo...

    Citește pe cotidianul.ro