Consilierul ministrului de Interne, Valentin Riciu, cercetat pentru înșelăciune
Foto: adevarul.ro

Consilierul ministrului de Interne, Valentin Riciu, cercetat pentru înșelăciune

28 știri, 51

UPDATE Consilierul ministrului de Interne pe probleme de personal, Valentin Riciu, fost lucrător al Brigăzii de Poliție Rutieră București, a dezmințit că ar avea un dosar penal pentru înșelăciune.

Potrivit unor surse din Poliție, Valentin Riciu ar avea pe numele său trei dosare penale. Primul are numărul 5306/P/2016, pentru infracțiunea de inșelăciune, și este instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3. PJS3. În acest dosar, este acuzat că a fost plecat la o conferință sindicală, la mare, și timp de două zile a figurat ca fiind prezent prin semnătură în buletinul posturilor și a și fost plătit.

Al doilea, cu numărul 13598/P/2016, pentru infracțiunea de ultraj, se află tot la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3. Este acuzat de amenințări la adresa unui alt polițist, Apostol Sorinel.

Al treilea dosar, 6453/P/2017, a fost deschis pe numele lui Riciu pentru abuz in serviciu și este cercetat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4. Riciu este acuzat că ar fi reținut abuziv permisul de conducere unui șofer care i-a făcut ulterior plângere penală.

Consilierul ministrului Carmen Dan pe probleme sindicale a dezminițit însă acuzațiile. Într-un comunicat de presă, Ministerul Afacerilor Interne a prezentat poziția lui Valentin Riciu.

”În ultima săptămâna au apărut în spațiul public mai multe afirmații false și calomnioase împotriva mea - fie că e...

    Citește pe adevarul.ro