Țara care a interzis Valentine's Day prin lege
Foto: www.puterea.ro

Țara care a interzis Valentine's Day prin lege

6 știri, 66

Înalta Curte de la Islamabad a emis, luni, un ordin prin care sărbătorirea Zilei Îndrăgostiților/Valentin’s Day este interzisă pe întreg teritoriul Pakistanului.

Ordinul are efect imediat și interzice afișarea de reclame atât online, cât și în publicații, vânzarea de mărfuri asociate Zilei Îndrăgostiților și susține că sărbătoarea nu pot fi marcată în ”niciun spațiu public ori care aparține de guvern”.

Curtea a cerut Autorității de reglementare a media online din Pakistan (PEMRA) să monitorizeze aceste platforme și să ofere orice tip de informații care arată că măsura a fost încălcată. Ordinul dat de curte a venit după ce un cetățean pe nume Abdul Waheed a emis o petiție prin care arată că promovarea Zilei Îndrăgostiților este ”împotriva învățăturilor Islamului și ar trebui interzisă imediat”.

În Pakistan, Ziua Îndrăgostiților este văzută de mulți drept imorală și ca o apropiere de cultura din Vest.

Grupuri religioase, precum partidul Jamaat-e-Islami, au protestat deseori față de marcarea Zilei Îndrăgostiților în țară și au susținut anual mitinguri împotriva sărbătorii de pe 14 februarie.

În 2016, guvernul orașului Peshawar, din provincia nordică Khyber Pakhtunkhua, a decis interzicerea sărbătorii.

Președintele Pakistanului, Mamnoon Hussain, a cerut printr-un comunicat, în februarie 2016, ca poporul să nu sărbătorească Ziua Îndrăgostiților, deoarece aceasta nu face parte din...

    Citește pe libertatea.ro