Vanzari record pentru Dacia si Renault, in prima jumatate a anului. Clio 4 si Captur au cucerit Europa, iar Logan, Sandero si Duster, America Latina
Foto: www.romaniatv.net

Vanzari record pentru Dacia si Renault, in prima jumatate a anului. Clio 4 si Captur au cucerit Europa, iar Logan, Sandero si Duster, America Latina

9 știri, 24

“Am atins un nou record prin cele 1,88 milioane de vehicule vandute intr-un semestru. Volumele de vanzari si cotele de piata au crescut in cazul tuturor marcilor noastre si in toate regiunile. Strategia noastra de reinnoire a gamei si de extindere geografica continua sa dea roade”, a declarat Thierry Koskas, membru al comitetului executiv, vice-presedinte pentru vanzari si marketing al grupului Renault.

In Europa, inmatricularile grupului continua sa creasca mai accelerat decat piata. Acestea au inregistrat o crestere de 5,6%, in conditiile in care piata a cunoscut o dinamica pozitiva de 4,4%, ceea ce inseamna 1,025 milioane de vehicule inmatriculate in primul semestru. Cota de piata a grupului in Europa a ajuns la 10,8%, in crestere cu 0,1 puncte.

Marca Renault a inregistrat si ea o crestere de 4,3%, iar cota sa de piata a atins 8,2%. Renault beneficiaza in special de pe urma reinnoirii complete a familiei Megane in anul 2016. Clio 4 este a doua cea mai vanduta masina in Europa, iar crossover-ul Captur este pe locul intai la categoria sa.

Pe segmentul vehiculelor electrice, Renault s-a mentinut in frunte cu o cota de piata de 26,8%. Volumul vanzarilor a crescut cu 34%. Inmatricularile modelului ZOE, cea mai vanduta masina electrica in Europa, inregistreaza o dinamica de 44%.

Marca Dacia a realizat in Europa un record de vanzari la sase luni, cu 245.453 vehicule vandute (+9,...

    Citește pe incont.stirileprotv.ro