Varujan Vosganian, despre Legea offshore: ALDE nu va fi intimidat de manipulări
Foto: www.mediafax.ro

Varujan Vosganian, despre Legea offshore: ALDE nu va fi intimidat de manipulări

7 știri, 11

”Legea offshore poate oferi o oportunitate pentru România să devină un lider pe piața energetică din Europa și să obțină resursele necesare la buget care să permită dezvoltarea unor proiecte de investiții pe termen mediu și lung. ALDE vrea o lege care să ne permită să atingem aceste obiective; dar pentru asta este nevoie să avem o dezbatere echilibrată, cu argumente și cu cifre în Parlament, nu manipulări și acuzații aruncate la comandă”, a scris pe Facebook Varujan Vosganian.

El a mai afirmat că ALDE susține o împărțire a profitului 50%-50%.

”Din punctul nostru de vedere, modelul promovat de alte țări europene precum Olanda, Marea Britanie sau Norvegia ar trebui aplicat și în România, în așa fel încât să avem ca obiectiv o împărțire a profiturilor 50%-50%. Este varianta corectă atât pentru statul român, cât și pentru investitori. Modelul a fost posibil în aceste state europene și le-a oferit resurse pentru dezvoltare; și este posibil și dezirabil și în România.

O asemenea împărțire a profiturilor susține interesul României și încurajează investitorii să își dezvolte activitatea de explorare și, ulterior, de exploatare”, a adăugat vicepreședintele ALDE.

Citește pe mediafax.ro