Victorie a PPE în țările din Uniunea Europeană, după alegerile europarlamentare 2019. Marine Le Pen a câștigat în Franța6Foto© libertatea.ro

Victorie a PPE în țările din Uniunea Europeană, după alegerile europarlamentare 2019. Marine Le Pen a câștigat în Franța

, 14 știri, 39 vizualizări

Formațiunea franceză de extremă-dreapta Adunarea Națională (Rassemblement National), condusă de Marine Le Pen, ar fi pe primul loc la alegerile europene, cu circa 24% din voturi, în fața partidului președintelui Emmanuel Macron, Republica în Marș (La Republique en Marche), care ar fi obținut între 22 și 23% din voturi, conform sondajelor la ieșirea de la urne, relatează agențiile AFP, EFE și dpa.

Partidul Socialist Muncitoresc Spaniol (PSOE) a câștigat alegerile europene cu 28,4% din voturi și cu un avantaj de 11 procente față de Partidul Popular (PP), conform unui sondaj la ieșirea de la urne, citat de agenția EFE.

Partidul Fidesz al premierului Viktor Orban ar urma să câștige detașat alegerile pentru Parlamentul European din Ungaria, conform unui exit-poll citat de postul național de televiziune, relatează Reuters.