Victorie uriașă pe plan local, pentru industria HoReCa. Închiderea cafenelelor și restaurantelor, anulată în instanță5Foto© romaniatv.net

Victorie uriașă pe plan local, pentru industria HoReCa. Închiderea cafenelelor și restaurantelor, anulată în instanță

, 14 știri, 78 vizualizări

Victorie uriașă pentru industria HORECA. Judecătorii din Bacău au decis să anuleze hotărârea Consiliului pentru Situații de Urgență prin care se închideau restaurantele și cafenelele.

“Instanța a dispus măsuri graduale din partea CJSU în pandemie. Ceea ce am spus în cadrul întâlnirii cu reprezentanții Horeca, din 12 octombrie, s-a adeverit: orice hotărâre, inclusiv a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, este contestabilă, mai ales când ea prezintă semne clare de abuz, fugă de responsabilitate din partea autorităților și abordări heirupiste, vădit contraproductive, cu consecințe dintre cele mai nefaste.

La momentul respectiv, am propus în ședința CJSU un set de măsuri graduale, convenit cu reprezentanții Horeca, însă comitetul nu a vrut să țină seama de acestea. Pe cale de consecință, reprezentanții Horeca au acționat în instanță CJSU, obținând decizia previzibilă de astăzi.