Viktor Orban se simte persecutat de premierul Olandei5Foto© euractiv.ro

Viktor Orban se simte persecutat de premierul Olandei

, 11 știri, 56 vizualizări

Deranjantă și pentru problematica administrării statului, prezența președintelui Iohannis la Bruxelles, unde ar fi trebuit să se afle primul-ministru Ludovic Orban. Este limpede că președintele Iohannis nu ratează nimic, însă fără a depăși figurația din fotografiile oficiale. Poziția României prin președintele Iohannis pare a fi a unei țări extracomunitare, nu a uneia membru, de la poziția 7 în ce privește nivelul demografic.

Susținerea premierului Ludovic Orban a fost făcută nu pentru garanția unei bune guvernări, ci pentru o insubordonare inadmisibilă a guvernului. Ne aflăm în fața unei situații de a cărei soluționare depinde intr-o oarecare măsură deblocarea statului. Ori pleacă Ludovic Orban de la Guvern, ori Klaus Iohannis de la Cotroceni.

Susținut de echipa de negociatori, reprezentantul Guvernului ar fi făcut o figură autentică în cadrul procedural al negocierilor. Klaus Iohannis, care practică imperativele dictaturii personale nu numai cu adversarii, dar și cu proprii colaboratori, aduce un prejudiciu nu numai de imagine României. Lipsit de capacitatea slujirii interesului național, dintr-un arivism pentru parvenirea în oculta europeană, Klaus Iohannis credea că aduce vesti excepționale de la Bruxelles, așa cum se autoiluziona în fața unui public convocat în interes de serviciu la București.