Violonistul de jazz Didier Lockwood a murit la vârsta de 62 de ani
Foto: www.romaniatv.net

Violonistul de jazz Didier Lockwood a murit la vârsta de 62 de ani

7 știri, 8

"Soția, cele trei fiice, agentul, colaboratorii și casa de discuri anunță cu durere dispariția lui Didier Lockwood în cel de-al 63-lea an al aniversării sale", se arată într-un comunicat transmis de agentul muzicianului pentru AFP.

Lockwood participase cu o seară înainte la un concert în sala Bal Blomet din Paris.

Didier Lockwood era căsătorit cu soprana de origine franceză Patricia Petibon.

Considerat fiul spiritual al violonistului Stéphane Grappelli, care a cântat alături de Django Reinhardt, Didier Lockwood a fost un reprezentant remarcabil al jazz-ului francez în lume, având în palamares aproape 4.500 de concerte și mai mult de 35 de discuri înregsitrate.

"Generos și comunicativ, le va lipsi prietenilor săi, muzicii, tuturor copiilor pe care voia să-i lumineze cu pasiunea sa", a declarat pentru AFP ministrul Culturii, Françoise Nyssen. "Și-a dorit o muzică fără frontiere", a adăugat ministrul.

Născut la 11 februarie 1956 la Calais, în nordul Franței, într-o familie franco-scoțiană, fiul unui profesor de muzică, Didier Lockwood a fost interesat foarte devreme de improvizație grație fratelui său mai mare Francis, pianist de jazz.

La vârsta de 17 ani, violonistul și-a făcut debutul în grupul de rock progresiv Magma, în Franța. S-a angajat în numeroase proiecte și în diverse stiluri: jazz-fusion electric, jazz acustic, jazz manouche, jazz și muzică clasică.

De-a lungul cari...

    Citește pe romaniatv.net