Viorel Ștefan, numit membru al Curții de Conturi Europene8Foto© cotidianul.ro

Viorel Ștefan, numit membru al Curții de Conturi Europene

, 15 știri, 9 vizualizări

Consiliul Uniunii Europene a numit marți în funcție un nou membru la Curtea de Conturi Europeană (ECA): vicepremierul României, Viorel Ștefan, care îl va înlocui pe George Pufan, al cărui mandat urmează să expire, se arată într-un comunicat al instituției. Mandatul lui Viorel Ștefan va începe la 1 iulie 2019 și se va încheia la 30 iunie 2025.

Tot marți, Ivana Maletic, din Croația, a primit un mandat ce va începe la 15 iulie 2019 și se va încheia la 14 iulie 2025. Aceasta îl va înlocui pe Neven Mates, membrul croat al cărui mandat expiră. În conformitate cu tratatul, membrii trebuie să își exercite îndatoririle în deplină independență și în interesul general al Uniunii Europene.

Consiliul a luat aceste decizii pe baza propunerilor formulate de statele membre din care aceștia provin și după consultarea Parlamentului European. Colegiul membrilor, prezidat de Klaus-Heiner Lehne, președintele Curții de Conturi Europene, se va reuni în noua sa componență pentru a stabili atribuțiile specifice care vor reveni celor doi noi membri.