Viorica Dăncilă, despre mutarea Ambasadei la Ierusalim: Tăcerea președintelui nu e un lucru bun© romaniatv.net

Viorica Dăncilă, despre mutarea Ambasadei la Ierusalim: Tăcerea președintelui nu e un lucru bun

, 8 știri, 9 vizualizări

"După cum știți, am avut un memorandum în Guvern să vedem care este opinia ministerelor, tuturor instituțiilor, am definitivat această analiză, am trimis-o către instituțiile celelalte ca să vadă rezultatul final, trimitem către președinte, dar părerea mea este că aici trebuie o decizie politică, decizie politică pe care trebuie să o ia președintele României, dar văd că domnul președinte nu spune nimic, nici că va lua această decizie, nici că nu va lua această decizie", a declarat Viorica Dăncilă, la DC News.

Premierul a precizat că președintele trebuie să iasă public cu o poziție pe acest subiect.

"Conform mutarea unei ambasade este atributul președintelui și cred că președintele trebuie să dea dovadă de corectitudine, să iasă public și să spună "nu voi muta ambasada sau voi muta ambasada", trebuie să își asume pentru că acest lucru revine președintelui și președintele trebuie să își asume. Această tăcere cred că pentru România nu este un lucru bun", a completat Viorica Dăncilă.

În martie 2019, Viorica Dăncilă anunța, aflată într-o vizită în SUA, că după finalizarea analizei ”și în deplin consens”, România își va muta Ambasada din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim. Ulterior, a revenit asupra declarațiilor, precizând că a fost un punct de vedere personal și că decizia aparține președintelui României.