Viorica Dăncilă prezintă săptămâna viitoare, la Strasbourg, prioritățile președinției4Foto© stirileprotv.ro

Viorica Dăncilă prezintă săptămâna viitoare, la Strasbourg, prioritățile președinției

, 13 știri, 45 vizualizări

"Respectăm decizia Marii Britanii de a se retrage din Uniunea Europeană, dar trebuie să ne asigurăm în același timp că vom limita consecințele negative generate de această retragere. Cel mai eficient instrument în acest sens îl reprezintă acordul de retragere agreat la nivel politic de liderii UE și premierul Theresa May care reprezintă un compromis echitabil și echilibrat.

Acordul obținut va asigura certitudinea juridică, atât pentru mediul de afaceri, cât și pentru cetățeni, cărora le garantează păstrarea drepturilor de care se bucură și în prezent. Prioritatea Uniunii în aceste negocieri a fost protejarea drepturilor cetățenilor europeni, inclusiv, bineînțeles, a celor români, care locuiesc, muncesc sau studiază în Marea Britanie.

Consider că și în perioada următoare cetățenii trebuie să rămână prioritatea noastră, iar scopul nostru trebuie să fie acela ca, indiferent de scenariul prin care vor evolua negocierile, să minimizăm pe cât posibil efectele negative care ar putea afecta viețile acestora", a afirmat Dăncilă, la Radio România Actualități.