Viorica Dancila, scrisoare catre presedintele Comisiei Europene: "Mitingul din 10 august a fost o incercare de inlaturare pe cale violenta a guvernului"
Foto: www.bzi.ro

Viorica Dancila, scrisoare catre presedintele Comisiei Europene: "Mitingul din 10 august a fost o incercare de inlaturare pe cale violenta a guvernului"

36 știri, 43

Viorica Dancila i-a transmis o scrisoare presedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, in care il acuza pe presedintele Romaniei ca a facut apel la continuarea protestelor, mentionand ca mitingul din 10 august a fost o incercare de inlaturare pe cale violenta a guvernului.

"Manifestatia din 10 august a devenit un subiect de disputa politica intensa, majoritatea liderilor partidelor au facut apel la calm si la izolarea fortelor perturbatoare a ordinii publice. Cu toate acestea, s-au facut auzite voci ale liderilor politici care au chemat la continuarea protestelor, aducand acuze institutiilor statului, fortelor de ordine, respectiv celor care in toate statele membre au rolul de a proteja cetatenii fata de agresiuni si actiuni violente.

Consider ca aceste incercari de inlaturare pe cale violenta a unui guvern legitim pot reprezenta un precedent periculos in randul statelor democrate. De asemenea, functia constitutionala de mediator intre societate, fortele politice si institutiile statului, care revine presedintelui Romaniei, conform atributiilor din legea fundamentala, a fost ignorata de catre acesta, care dimpotriva a gasit momentul sa aduca acuze guvernului si sa faca un apel la continuarea protestelor", scrie Viorica Dancila.

    Citește pe bzi.ro