VIRAL. Știrea sfârșitului de săptămână: Klaus Iohannis a avizat urmărirea penală a lui Ion Iliescu în dosarul Revoluției

VIRAL. Știrea sfârșitului de săptămână: Klaus Iohannis a avizat urmărirea penală a lui Ion Iliescu în dosarul Revoluției

30 știri, 43

SHARED NEWS. Decizia președintelui Klaus Iohannis în privința aviziului de urmărire penală în dosarul Revoluției, știrea finalului de săptămână, pe Facebook.

Știrea informează că președintele Klaus Iohannis a avizat urmărirea penală în cazul lui Ion Iliescu, Petre Roman și Gelu Voican Voiculescu.

Fostul Președinte al României, Ion Iliescu, fostul premier Petre Roman și Gelu Voican Voiculescu, fost vicepremier, sunt acuzați de infracțiuni împotriva umanității, scrie Digi24.

Știrea publicată de Digi24 a strâns aproximativ 15.000 de aprecieri și distribuiri, potrivit unei monitărizări Facebrands.

„După 28 de ani de la evenimentele dramatice care au dus la căderea comunismului, dar și la moartea a peste 1000 de oameni, procurorii au trei personaje cheie pe care vor să le pună sub acuzare pentru infracțiuni contra umanității: Ion Iliescu, Petre Roman și Gelu Voican-Voiculescu sunt cei care au condus România, după fuga dictatorilor Ceaușescu.

Anchetatorii spun că au dovezi care arată limpede că a fost vorba mai mult despre lovitură de stat și că românii care cereau libertate în stradă au fost împușcați și torturați în urma unei diversiuni pusă la cale de cei trei suspecți.”

Pe locul doi în topul celor mai distribuite materiale de pe site-urile de știri, s-a clasat tot o știre de pe Digi. Despre proiectul “Prima Bătaie”, inițiat de parlamentarii UDMR.

„Potrivit proiectului inițiat ...

    Citește pe paginademedia.ro