Virgil Popescu: Economia are o contracție de 30-40%© incont.stirileprotv.ro

Virgil Popescu: Economia are o contracție de 30-40%

, 10 știri, 17 vizualizări

"Suntem, evident că suntem afectați, chiar foarte afectați. A scăzut practic economia, putem să spunem că are o contracție deja între 30 și 40% și încă nu știu dacă am ajuns, după estimările mele cel puțin. În perioada imediat după Paște am ajunge la vârful epidemiei, după care am putea vorbi de o pantă descendentă a acestei crize, pantă descendentă în care vrem să avem deja măsurile pregătite pentru relansarea economiei", a spus Virgil Popescu, întrebat despre pierderile provocate în economia românească.

El a menționat că domeniile cele mai afectate de pandemie sunt cele turismul, HoReCa, transporturile, precum și industria auto, care a fost oprită.

"Situația este una mai grea, dar asta nu ne împiedică să căutăm toate mijloacele posibile pentru a găsi soluții de relansare economică. Deocamdată sunt afectate foarte multe companii, încercăm să susținem pe cele care își continuă activitatea. Căutăm instrumente care să genereze efecte benefice. La ora actuală, cam 30% din economie este afectată.