Virusul chinez: Primii trei marinari români, din peste 40 aflați pe vapoare în șantiere din China, repatriați11Foto1Video© hotnews.ro

Virusul chinez: Primii trei marinari români, din peste 40 aflați pe vapoare în șantiere din China, repatriați

, 23 știri, 28 vizualizări

Trei marinari români aflați pe vapoare ce sunt în diferite șantiere din China au fost repatriați, urmând să ajungă în România în aceste zile, iar pentru un al patrulea vor fi luate curând măsuri similare, în contextul infecției cu noul tip de coronavirus, a anunțat sâmbătă Sindicatul Liber al Navigatorilor, scrie Agerpres.

Pe nave aflate în șantiere din China sunt peste 40 de marinari români.

"Primii trei navigatori români au fost repatriați și vor ajunge acasă zilele acestea. Un altul va fi repatriat în curând. Pe nave în diverse șantiere din China se află peste 40 de navigatori români.

O situație exactă ar trebui să aibă Autoritatea Navală Română dacă a întreprins demersuri către agențiile de crewing acreditate pentru a primi datele cu privire la numărul și locația din China în care se află navigatorii români, așa cum Sindicatul Liber al Navigatorilor a recomandat. Situația în China se află sub control deocamdată, după cum raportează autoritățile.