Vlad Cosma a depus o plângere penală împotriva procurorilor Onea și Negulescu
Foto: jurnalul.ro

Vlad Cosma a depus o plângere penală împotriva procurorilor Onea și Negulescu

19 știri, 13

Fostul deputat Vlad Cosma a depus la Parchetul General o plângere penală împotriva a patru procurori de la DNA Ploiești, printre care Lucian Onea și Mircea Negulescu, pe care îi acuză de săvârșirea infracțiunilor de compromiterea intereselor justiției, cercetare abuzivă, represiune nedreaptă, abuz în serviciu și constituire de grup infracțional organizat.

Potrivit unor oficiali ai Parchetului General, plângerea a fost depusă vineri și îi vizează pe procurorii Lucian Onea, Giluela Diaconu, Alfred Savu și Mircea Negulescu (exclus recent din magistratură).

În urma acestei plângeri, luni a fost înregistrat un dosar pe rolul Secției de urmărire penală din cadrul Parchetului General.

Postul Antena 3 a difuzat duminică seara o înregistrare, în care fostul deputat PSD Vlad Cosma susține că procurorii Mircea Negulescu și Lucian Onea au încercat să "inventeze dosare în baza unor probe fabricate" unor importanți oameni politici și de afaceri, printre care și lui Sebastian Ghiță.

În replică, DNA a difuzat luni un comunicat de presă în care spune că Vlad Cosma a prezentat denaturat situația, folosindu-se de colaje ale unor înregistrări pe care le-a realizat personal.

De asemenea, DNA susține că persoane din anturajul lui Vlad Cosma s-au prezentat în mod repetat la DNA Ploiești, cerându-le procurorilor să facă demersuri astfel încât să îi creeze o situație juridică favorabilă tatălui său,...

    Citește pe jurnalul.ro