Vlad Cosma își retrage denunțul și declarațiile împotriva lui Sebastian Ghiță
Foto: jurnalul.ro

Vlad Cosma își retrage denunțul și declarațiile împotriva lui Sebastian Ghiță

8 știri, 21

Fostul deputat Vlad Cosma a anunțat, luni, la Înalta Curte de Casație și Justiție, că își retrage denunțul și declarațiile date anterior în dosarul privind finanțarea ilegală a clubului Asesoft Ploiești, în care sunt judecați Sebastian Ghiță și fostul primar al municipiului Ploiești Iulian Bădescu.

Vlad Cosma a fost audiat de judecătorii Instanței supreme, în calitate de martor, în dosarul în care fostul deputat Sebastian Ghiță a fost achitat în primă instanță pentru că l-ar fi mituit pe Iulian Bădescu.

În cadrul audierii, Vlad Cosma le-a spus magistraților că declarațiile sale și denunțul date la urmărirea penală au fost redactate de către procurorul Mircea Negulescu, iar la instanța de fond a fost "păzit" de un polițist, care i-a dictat ce să spună.

Vlad Cosma a explicat că a fost audiat de trei ori în acest dosar, în calitate de martor cu identitate protejată, la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, la DNA Ploiești și la judecarea pe fond a procesului de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

"Nu îmi mențin niciuna din cele trei declarații. Nu îmi mai mențin denunțul. Denunțul a fost invenția procurorului Mircea Negulescu. La sfârșitul lunii aprilie - începutul mai 2015, prin mai multe metode, procurorul Mircea Negulescu de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești a încercat să mă determine, și a reușit, să semnez mai multe declarații de martor protejat...

    Citește pe jurnalul.ro