Planeta, în șoc! Ce a spus Vladimir Putin despre liderul nord-coreean, Kim Jong-Un
Foto: www.antena3.ro

Planeta, în șoc! Ce a spus Vladimir Putin despre liderul nord-coreean, Kim Jong-Un

11 știri, 118

Presedintele rus Vladimir Putin a afirmat joi despre liderul nord-coreean Kim Jong-Un ca este un "politician absolut competent si matur", relateaza Reuters.

Kim Jong-Un "si-a indeplinit obiectivul strategic. Are un arsenal nuclear", a declarat Putin presei. El a atras de asemenea atentia ca singura cale de denuclearizare a Peninsulei Coreene este prin dialog.

Coreea de Nord are o racheta "cu o raza de pana la 13.000 de kilometri, care poate atinge practic orice punct de pe glob - in orice caz, orice punct de pe teritoriul inamicului sau probabil", a spus Putin, conform agentiei de presa oficiale TASS.

Rusia si China mentin cele mai stranse relatii diplomatice cu Coreea de Nord, in contextul in care Phenianul face cu regularitate schimb de amenintari cu razboiul nuclear cu Washingtonul.

Miercuri, Coreea de Sud si SUA au transmis ca sunt dispuse sa aiba intalniri cu Phenianul, posibil chiar cu Kim Kong-Un, in anumite circumstante, intr-un pas potential conciliator dupa ani de izolare tot mai mare a Coreei de Nord.

    Citește pe bzi.ro