Vouchere de călătorie în locul returnării integrale a banilor pe bilete de avion2Foto© rfi.ro

Vouchere de călătorie în locul returnării integrale a banilor pe bilete de avion

, 4 știri, 43 vizualizări

Răzvan Pascu: Putem spune că cele mai multe dintre companii, 98% din ele, nu dau banii înapoi, deși am văzut comunicate de presă pompoase din partea multora cum că vor da banii înapoi. Ce se întâmplă e că pasagerii vor primi un voucher de călătorie valabil în unele cazuri 12 luni, iar în altele 24 de luni. Am văzut și varianta prin care este schimbată călătoria.

De exemplu, dacă aveai călătorie în luna aprilie, te lasă să ți-o schimbi gratuit și să își alegi orice altă dată. Dar trebuie precizat că de multe ori îți cer diferența de tarif, dar nu mai plătești taxa de schimbare a datei pentru că cea care a anulat cursa este chiar compania aeriană.

În cazul în care tu, ca pasager, ai un bilet de avion în luna iunie și nu vrei să te mai prezinți la zbor, dacă zborul se efectuează, atunci compania aeriană nu îți va da nimic înapoi. În schimba, dacă ai un bilet de avion și din cazua ordonanțelor militare nu este permisă efectuarea zborului, dacă zborul este anulat vei primi banii înapoi sau acest nou voucher de călătorie.