Vremea face ravagii în Europa

Vremea face ravagii în Europa

10 știri, 44

Cel puțin trei persoane au murit în urma furtunilor puternice din vestul Europei, sute de mii de locuințe au rămăs fără electricitate, iar traficul aerian se desfășoară cu dificultate, relatează BBC News.

Două persoane au murit înecate pe coasta bască a Spaniei, după ce au fost spulberate de un val uriaș. Un schior în vârstă de 21 de ani a decedat în Alpii Francezi, fiind lovit de un copac doborât de vânt.

Pentru prima dată, autoritățile olandeze au închis toate cele cinci bariere maritime majore. Pe aeroportul din Amsterdam au fost înregistrate rafale de vânt de peste 110 kilometri pe oră, sute de zboruri fiind anulate.

În Franța, 15 persoane au fost rănite în urma furtunii puternice, patru dintre acestea fiind în stare gravă. La Paris, Turnul Eiffel și parcurile au fost închise din cauza vântului.

În Elveția, vântul puternic a provocat deraierea unui tren în centrul țării, iar opt persoane au fost rănite. Aproximativ 14.000 de locuințe au rămas fără energie electrică, după ce vântul a înregistrat viteze de 195 de kilometri pe oră în apropierea orașului Lucerna.

Serviciul elvețian de meteorologie a emis avertismente pentru o mare parte a țării. Mai multe drumuri au fost închise, traficul cu feribotul a fost oprit în unele zone și peste 11 curse aeriene au fost anulate pe aeroporturile din Basel și Zurich.

Furtuna puternică a afectat și mai multe regiuni din Germania și Aust...

    Citește pe cotidianul.ro