Wipro preia diviizile de IT ale retailerului german Metro, inclusiv METRO Systems Romania, într-o tranzacție de 700 mil.dolari4Foto© economie.hotnews.ro

Wipro preia diviizile de IT ale retailerului german Metro, inclusiv METRO Systems Romania, într-o tranzacție de 700 mil.dolari

, 5 știri, 17 vizualizări

Wipro Limited, companie globală în domeniile tehnologiei informației, cu sediul central în India, va  prelua diviziile de IT ale grupului METRO în Germania și METRO Systems Romania, care includ peste 1300 de angajați din Germania, România și India.

Valoarea estimată a tranzacției, cu o durată inițială de 5 ani, este de aproximativ 700 milioane de dolari. Contractul ar urma să fie extins ulterior cu încă 4 ani, ceea ce înseamnă o investiție potențială de până la 1 miliard de dolari.

"Suntem într-o etapă în care dorim să ne concentrăm asupra activităților care ne vor oferi cel mai puternic avantaj competitiv posibil și, pentru a face acest  lucru, trebuie să fim  încrezători în infrastructura digitală care stă la baza creșterii noastre. Parteneriatul cu Wipro ne permite să simplificăm activitatea de IT, să ne dedicăm 100% profilului activității noastre și ne oferă un acces esențial la inovare și la cele mai bune practici digitale", declară Timo Salzsieder,  CIO, METRO AG.