Woody Allen spune că ar putea fi o "muză" pentru #Metoo
Foto: www.cancan.ro

Woody Allen spune că ar putea fi o "muză" pentru #Metoo

5 știri, 14

Cineastul american Woody Allen și-a exprimat sprijinul pentru mișcarea online de conștientizare a hărțuirii și abuzului sexual #Metoo și consideră că ar putea fi o "muză" masculină, apreciind ca exemplară propria atitudine de-a lungul întregii sale cariere, informează AFP.

Într-un interviu acordat la New York postului de televiziune argentinian Canal 13, Woody Allen a apreciat că este "bine să-i expunem" pe autorii agresiunilor sexuale, "bărbați acuzați de abuzuri de către 20, 50, sau 100 de femei".

"Eu nu am fost acuzat decât de o singură femeie, în cadrul unui scandal de custodie a copiilor, care a făcut obiectul unei anchete și acuzația s-a dovedit a fi falsă. Eu am fost târât în mocirlă alături de acești oameni. Sunt un fervent susținător al mișcării #Metoo", a declarat celebrul regizor.

Woody Allen, 82 de ani, se referă la acuzațiile de abuz asupra fiicei sale adoptive, Dylan Farrow, clasată fără urmări în justiție, un scandal care a reapărut în ianuarie în cursul unui interviu televizat al tinerei femei care și-a reiterat acuzația.

Realizatorul newyorkez afirmă încă o dată că a fost acuzat pe "nedrept". "Mă simt prost să fiu acuzat de un lucru teribil", se apără el.

"Ar trebui să fiu cap de afiș al mișcării #Metoo. Am lucrat în cinematografie timp de 50 de ani, am lucrat cu sute de actrițe și nici măcar una singură nu a sugerat nici cea mai mică aluzie deplasată", spun...

    Citește pe jurnalul.ro