Zboruri din România către destinații din Europa, Africa și Orientul Mijlociu, interzise pe ultima sută de metri4Foto© romaniatv.net

Zboruri din România către destinații din Europa, Africa și Orientul Mijlociu, interzise pe ultima sută de metri

, 6 știri, 86 vizualizări

Astfel, reprezentanții companiilor și aeroporturilor au primit joi seară o notificare prin care zborurile către anumite state sunt anulate. Acest lucru a stârnit revolta călătorilor, dar și a consultantului în turism, Răzvan Pascu care a declarat că ”statul ne tratează ca pe niște sclavi”.

Sute de călători au rămas cu biletele de avion cumpărate și, cel mai probail, și fără vacanțe, după ce autoritățile au transmis joi seară o notificare de ultimă oră prin care se interzic mai multe zboruri.

Decizia s-a comunicat printr-un NOTAM (Notification to Airmen).

"Acest NOTAM a fost emis aseară (n.r. - 16 iulie), la orele 22.00, pe baza deciziilor luate de autorități ieri, care stipulează că zborurile spre țările care nu sunt exceptate de izolare și carantinare sunt interzise. Pe baza acestui act legislativ Romatsa a trimis către Eurocontrol, care gestioneaza acum NOTAM-urile, Eurocontrol a trimis mai departe către toate forțele implicate", a declarat expertul în călătorii Cezar Dumitru.