Zeci de cadre medicale de la Institutul „Marius Nasta” protestează

Zeci de cadre medicale de la Institutul „Marius Nasta” protestează

12 știri, 10

Nemulțumiți de reducerea sporurilor, zeci de angajați ai Institutului de Pneumofiziologie „Marius Nasta” din Capitală, biologi, asistente, personal administrativ, dar și medici, au protestat, marți, pentru a treia oară în ultima săptămână.

„Ne confruntăm cu toate bolile pământului, TBC, HIV, cu puroi, iar ei ne-au tăiat toate sporurile. Luna asta am luat 1.500 de lei. Sa trăiască ei cu banii ăștia. Lucrăm în codiții mizerabile, ne tușesc pacienții în față și noi nu suntem protejați”, a explicat Elena Boacă, infirmieră.

„O sa iau salariu taiat la jumătate, pentru că acesta era sporul de tuberculoză, care ni s-a taiat. Nu știu cine a luat decizia asta, cert este că nu mai putem muncii în aceste condiții. Suntem expuși riscului de îmbolnăvire și ei ne taie sporurile”, a spus Alina Mihuț, asistent medical al Institutului Marius Nasta.

Mulți brancardieri și infirmiere s-au plâns că li s-a tăiat din salariu, în condițiile în care, munca lor este și una fizică.

„Să vină ei să lucreze în puroaiele în care stăm noi pe secția de ATI și pe toate secțiile pentru că peste tot e așa. Să vină aici să tragă de bolnavi. Noi îi ridicăm cu cârca pentru că nu avem cu ce să lucrăm. Știe cineva? Ei ne-au spus să nu mai spunem la nimeni. Eu am fost operată că mi s-a rupt clavicula pentru că am ridicat bolnavii. Nouă, infirmierelor și brancardierilor nu ne-au mărit salariul, dar ne-au tăiat 45% din...

    Citește pe cotidianul.ro