Zile în plus de concediu pentru nefumători5Foto© antena3.ro

Zile în plus de concediu pentru nefumători

, 9 știri, 18 vizualizări

O companie din Marea Britanie a decis să le ofere angajaților nefumători patru zile în plus de concediu pe an, pentru a compensa pentru pauzele de țigară ale angajaților fumători, scrie The Independent.

Agenția de recrutare KCJ Training and Employment Solutions din Swindon, Marea Britanie, a introdus această politică în data de 2 ianuarie. Directorul general, Don Bryden, care este el însuși fumător, a declarat că a decis acest lucru în speranța că îi va inspira pe angajați să renunțe la fumat și pentru a încuraja și alte companii să facă același lucru cu angajații lor. Compania susține că a fost inspirată să introducă această practică și după ce a citit despre afaceri din Japonia care fac același lucru.

Compania a calculat că, dacă angajații fumători iau trei pauze de câte zece minute în fiecare zi a săptămânii, pauzele însumează peste 16 zile pe an. Astfel, compania a decis să îi recompenseze pe angajații nefumători, în loc să îi sancționeze pe cei fumători. Drept urmare, angajații nefumători vor primi patru zile de concediu în plus pe an.