Ziua mondială a apei
Foto: www.agerpres.ro

Ziua mondială a apei

9 știri, 61

Ziua mondială a apei se marchează anual la 22 martie, pentru a atrage atenția, la nivel mondial, asupra importanței apei.

Tema zilei pentru 2018 ''Natură pentru apă'' este axată pe explorarea soluțiilor din natură pentru a face față provocărilor legate de apă cu care ne confruntăm în secolul al XXI-lea - inundații, secetă, poluare, potrivit worldwaterday.org. Daunele aduse mediului, împreună cu schimbările climatice, conduc la crize legate de resursele de apă existente în întreaga lume.

Ecosistemele deteriorate afectează cantitatea și calitatea apei disponibile pentru consumul uman. În prezent 2,1 miliarde de oameni trăiesc fără a avea acces la apă potabilă în condiții de siguranță, fiindu-le afectate sănătatea, educația și mijloacele de trai. Potrivit www.unenvironment.org 80% din apele uzate sunt deversate netratate în mediu, iar 1,8 milioane de oameni sunt expuși anual la apă contaminată.

Se impune să conștientizăm faptul că soluțiile bazate pe natură au potențialul de a rezolva multe dintre provocările legate de apă.

    Citește pe agerpres.ro