"Ziua porților deschise" la Banca Națională a României2Foto© agerpres.ro

"Ziua porților deschise" la Banca Națională a României

, 11 știri, 8 vizualizări

Banca Națională a României (BNR) organizează miercuri "Ziua porților deschise" iar în intervalul orar 11:00 - 19:00 cei interesați vor putea vizita Palatul Vechi din București, muzeul BNR și o colecție de lingouri și monede de aur din Tezaurul BNR, a anunțat banca centrală.

"Cu ocazia împlinirii a 139 de ani de la înființare, BNR deschide vizitatorilor Palatul Vechi din București, precum și sucursale regionale și agenții ale BNR din teritoriu. Cei interesați vor avea acces în Palatul Vechi al Băncii Naționale, situat în Centrul Vechi din București, cu intrare din Str. Lipscani, nr. 25. Publicul larg va putea explora Sala Consiliului de Administrație și vechiul cabinet al Guvernatorului, Sala de Marmură, colecția numismatică și expozițiile: "Istoria leului', "Banca Națională a României și Marea Unire', "Istoria bancnotei românești' și "TezAur'", precizează BNR.

Amenajată în cadrul Muzeului BNR, expoziția permanentă "TezAur' proiectează un concept modern și original, care pornește de la imaginea Pământului ca depozitar al zăcămintelor de aur, iar vizitatorii vor descoperi informații inedite despre metalul nobil și vor putea admira lingouri autentice din aur și monede din aur din Tezaurul Băncii Naționale. Expunerea este completată cu exemple de tipuri de zăcăminte aurifere - un filon aurifer și flori de mină conținând elemente native de aur pe matrice de cuarț.