Antena Căutare

Creșterea salariului minim, cerută la nivelul Uniunii Europene! La ce sumă de bani ar ajunge în România

Salariul minim în Uniunea Europeană ar putea crește, ajungând la 60% din salariul mediu. În România, aceasta ar însemna o majorare a salariului minim de 1.000 de lei.

Salariul minim în Uniunea Europeană ar putea crește, ajungând la 60% din salariul mediu. În România, aceasta ar însemna o majorare a salariului minim de 1.000 de lei.

Propunerea de creștere a salariului minim în Uniunea Europeană a fost făcută de Frans Timmermans, candidatul socialist la şefia Comisiei Europene, într-o dezbatere despre viitorul Uniunii.

Şase candidaţi se luptă pentru şefia Comisiei. Principalii favoriţi sunt Manfred Weber din partea Popularilor Europeni şi Frans Timmermans, actualul vicepreşedinte al Comisiei.

La Bruxelles s-a discutat viitorul Uniunii Europene. Cei şase candidaţi la şefia Comisie au dezbatut teme de actualitate, de la migraţie la salarii şi taxe.

Concret, pentru ţara noastră o astfel de propunere ar duce la creşterea salariului minim cu cel puţin 1000 de lei. De la 2.080 de lei brut cât este în prezent, la 3.097 de lei.

De asemenea, impozitul pe profit pentru marile companii ar putea creşte de la 16% la 18%, aşa cum susţine candidatul socialiştilor la şefia Comisie.

Nu toţi liderii europeni sunt de acord, însă, cu o astfel de politică.

Despre creşterea salariului minim, reprezentanţii statului român susţin că măsura trebuie discutată în primul rând cu mediu de afaceri.

„Fiecare stat membru trebuie să discute foarte aprofundat cu mediul de afaceri din statul respectiv. Presiunea vine pe bugetul întreprinzătorilor români şi al multinaţionalelor din România”, a spus ministrul Muncii, Marius Budăi.

„Un salariu minim de 60% din salariul mediu brut, la nivel de România, va conduce la taxe foarte mari plătite de angajatori, ceea ce va avea drept consecință directă o muncă la negru în mai multe domenii”, a explicat analistul Adrian Benta.

România se află în continuare printre ultimele ţări din Europa în ceea ce priveşte nivelul salariului minim, chiar dacă acesta a crescut constant în ultimii ani. Pe primele locuri în Uniunea Europeană se află ţări precum Spania, Slovenia şi Malta, unde salariul minim este cuprins între 700 şi 1000 de euro.

Mai multe detalii sint disponibile în clipul de mai sus din „Observator”.

Top 10 case de vânzare ieftine de la dezvoltatori imobiliari, în 2019... Curs valutar euro 17 mai 2019 la casele de schimb. Cât costă euro, azi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x