Antena Căutare

Căpitanul Sir Tom Moore a murit la 100 de ani, după ce a fost confirmat pozitiv cu Covid-19

Căpitanul Sir Tom Moore, veteranul celui de-al doilea Război Mondial, care a strâns aproape 39 de milioane de lire sterline pentru organizațiile de caritate NHS în timpul pandemiei de coronavirus, a murit la vârsta de 100 de ani, după ce a fost testat pozitiv pentru coronavirus.

Căpitanul Sir Tom Moore a murit la 100 de ani, după ce a fost confirmat pozitiv cu Covid-19 Galerie
Căpitanul Sir Tom Moore, a murit la 100 de ani după ce a fost confirmat pozitiv cu Covid-19 | Getty

Fiicele sale, Hannah și Lucy, au confirmat moartea lui Moore într-o declarație: „Cu mare tristețe anunțăm moartea dragului nostru tată, căpitanul Sir Tom Moore. Suntem atât de recunoscători că am fost alături de el în ultimele ore ale vieții sale; Hannah, Benjie și Georgia lângă noptiera lui și Lucy pe FaceTime", potrivit theguardian.

Au stat la căpătâiul tatălui lor și au încercat să transforme ultimele clipe ale vieții veteranului în momente minunate: „Am petrecut ore întregi discutând cu el, amintindu-ne de copilăria noastră și despre minunata noastră mamă. Am împărțit râsete și lacrimi. În ultimul an din viață a întinerit și a experimentat lucruri la care doar visase vreodată. A fost un tată și un bunic incredibili și va rămâne viu în inimile noastre pentru totdeauna", au mai spus fiicele.

Născut în Keighley, West Yorkshire, în aprilie 1920, Moore a terminat ucenicia ca inginer civil după finalizarea școlii și apoi a intrat în armată. În 1940, a fost selectat pentru pregătirea ofițerilor și a ajuns la gradul de căpitan, fiind ulterior în al nouălea batalion al Regimentului Ducelui de Wellington din India.

Citește și: Dustin Diamond a murit la 44 de ani. Actorul din "Salvați de clopoțel" fusese recent diagnosticat cu cancer

A slujit și a luptat în Arakan, în vestul Birmaniei, de când a fost redenumit statul Rakhine, și a plecat cu regimentul său la Sumatra după predarea japoneză. După război, s-a întors în Marea Britanie și a lucrat ca instructor la Școala de vehicule de luptă blindate din Bovington, Dorset.

A locuit în Kent mulți ani înainte de a se muta în Bedfordshire în 2007 pentru a fi alături de familia sa.

Căpitanul Sir Tom Moore, veteranul celui de-al doilea Război Mondial, a murit

Moore a fost internat duminică la spitalul Bedford, după ce a fost tratat pentru pneumonie timp îndelungat, iar săptămâna trecută a fost testat pozitiv pentru Covid-19. Într-o declarație postată pe pagina de Twitter a veteranului, familia sa a spus că a fost tratat acasă până duminică, când avea nevoie de ajutor suplimentar din cauză că nu mai putea respira. Hannah Ingram-Mooreeste de părere că tatăl său nu ar fi trebuit dus la o unitate de terapie intensivă.

Un purtător de cuvânt al familiei lui Moore a declarat pentru BBC că nu primise vaccinul Covid-19 din cauza medicamentelor pe care le luase în tratarea pneumoniei.

Citește și: Regina Angliei are un nepot pe care nu multă lume îl știe. Cine este și cu ce se ocupă Arthur Chatto

Eforturile de strângere de fonduri ale lui Moore, în timpul declanșării pandemiei în aprilie anul trecut, s-au concretizat în 38,9 milioane de lire sterline pentru organizațiile de caritate NHS.

Boris Johnson a spus că „eforturile eroice ale lui Moore au ridicat spiritele întregii națiuni”, în timp ce ducele de Cambridge l-a lăudat ca fiind „o mașină de strângere de fonduri”.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x