Antena Căutare

Incendiu şi evacuări pe Insula spaniolă Gran Canaria

Un nou incendiu pe Insula spaniolă Gran Canaria a determinat autorităţile să evacueze un sit turistic şi un hotel de lux, la doar câteva zile după ce focul a devastat aceeaşi zonă, relatează AFP.

Consiliul insulei a anunţat sâmbătă pe Twitter că proceda la evacuarea Cruz de Tejeda, un sit muntos popular prin vederile sale spectaculoase, în centrul Gran Canaria, şi un hotel de lux din apropiere.

El a anunţat ulterior evacuarea centrului satului Tejeda şi mai multe cartiere din aprpiere.

Consiliul nu a precizat câte persoane au fost evacuate, însă Tejeda numără un pic peste 2.000 de locuitori.

Autorităţile locale au adăugat că au întrerupt circulaţia pe drumuri din apropierea incendiului. ”Părăsiţi zona”, au insistat el.

Incendiul are loc la doar cinci zile după ce pompierii au reuşit să stingă un incendiu în aceeaşi zonă a arhipelagului, care a condus la evacuarea câtorva sute de persoane.

Serviciile de salvare avertizau atunci că rafale puternice de vânt şi un val de căldură aşteptate ar putea să reaprindă cărbuni rămaşi.

Pompierii de pe insulă au anunţat că helicoptere au fost trimise în zonă.

Incendiul ”nu e deloc de bine cu această temperatură, aceste rafale de vânt şi această umiditate slabă”, au subliniat ei într-un comunicat.

Bombardiere cu apă nu erau disponibile imediat, pentru că au fost repartizate în Spania continentală, la 1.000 de kilometri depărtare, au precizat ei.

Unul dintre avioane era în zbor de la Malaga către Gran canaria sâmbătă seara, au anunţat controloriispanioli de trafic aerian pe contul de Twitter.

Sursa : news.ro

Trei tineri palestinieni ucişi în Fâşia Gaza în urma unei salve de rachete... Cel puţin 4.000 de persoane reţinute în baza unei legi controversate în Caşmirul indian de la revocarea autonomiei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x