Antena Căutare

„Doarme pe o saltea de burete și merge la o baie comună”. Fiul lui Radu Mazăre, dezvăluiri despre extrădarea tatălui său

Răducu Mazăre, fiul lui Radu Mazăre, a dezvăluit că tatăl său se află într-un centru de detenție pentru cei care urmează să fie extrădați, unde doarme pe o saltea de burete și merge la o baie comună, dar și că fostul primar al Constanței a depus o cerere la ONU. 

Răducu Mazăre, fiul lui Radu Mazăre, a dezvăluit că tatăl său se află într-un centru de detenție pentru cei care urmează să fie extrădați, unde doarme pe o saltea de burete și merge la o baie comună, dar și că fostul primar al Constanței a depus o cerere la ONU.

Tânărul în vârstă de 25 de ani a povestit și cum a fost prins tatăl său, în vârstă de 51 de ani, dar și în ce condiții este închis acum.

„Sunt în Antananarivo, îl vizitez pe tata zilnic, îi duc de mâncare. Este în centrul de detenție pentru pentru cei care urmează să fie extrădați de aici. Multe nu are ce să facă, stă, îi ducem de mâncare și mai vorbim cu el. Doarme pe o saltea de burete, merge la o baie comună, nu trebuie să îi plângem de milă, suntem căliți. A trecut prin multe. Este bine cu moralul, fizic. (…) Mi-a cerut cărți și i-am dus ce citeam eu. O revistă Lumea care apare lunar, luată de mine, Patimile lui Hristos. Cred că îi sunt de ajuns”, a declarat fiul lui Mazăre, la România TV.

„Așteptăm să se demareze procedurile. Ascultăm în legătură cu trimiterea avionului, însă nu este așa simplu, se trimit documentele din România, se intră pe o procedură judiciară internațională. Dosarul trebuie să ajungă la judecători. să fie judecat, poate să dureze, aici în Madagascar trăim într-o țara democrată”, a mai spus Răducu Mazăre.

Cum a fost reținut Radu Mazăre în Madagascar

Fiul lui Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, a povestit și cum a fost reținut tatăl său.

„Era pe aeroport să plece și a venit un anume comisar și i-a spus să meargă cu el, fără să îi arate o hârtie. L-a dus la Secție, în Antananarivo. El pleca în Diego Suarez, în nord, unde are terenul și unde a stat până acum”, a precizat fiul lui Radu Mazăre.

Răducu Mazăre el a explicat că cei în Madagascar nu au o lege pentru azilanți, dar că fostul primar al Constanței a depus o cerere la Organizația Națiunilor Unite (ONU) și este înregistrat acolo.

„Nu ne-am așteptat să se întâmple ce s-a întâmplat. Această cerere la ONU îi oferă protecție și statut de azilant, însă lucrurile nefiind bătute în cuie aici, nu au interpretat în sensul pozitiv și l-au reținut. Nu mă pricep la franceză, dar vă pot trimite o declarație a avocatului de aici în care spune de abuzurile făcute în reținerea lui. Așteptăm să vină documentele din România, care vor demara procedura judiciară. Să vină răspuns de la ONU, sperăm să fie în avantajul lui”, a mai spus fiul lui Radu Mazăre.

Radu Mazăre a fost arestat, miercurea trecută, în Madagascar. Fostul primar al Constanței este urmărit internațional și are de executat o pedeapsă de 9 ani de închisoare în dosarul privind retrocedări ilegale de plaje în Constanța. Într-o altă cauză, cunoscută ca „dosar Polaris”, Radu Mazăre a primit, pe 3 mai, o pedeapsă de 9 ani și 10 luni de închisoare. Sentința dată de instanța supremă în dosarul Polaris nu este definitivă și a fost deja contestată, o decizie definitivă urmând să fie dată de un complet de cinci judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Acuzația lui Mazăre din acest dosar este de luare de mită şi abuz în serviciu, pentru că a oferit discreţionar un contract firmei de salubritate Polaris.

Intenția de vot la alegerile europarlamentare. 39,2% dintre români au declarat că vor merge sigur să voteze... Autoritățile din Madagascar anunță că Radu Mazăre va fi trimis în România. Dosarul de extrădare a fost aprobat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x