Antena Căutare

Acoperământul Maicii Domnului 1 octombrie, sărbătoare de cruce roșie. Ce nu ai voie să faci

Acoperământul Maicii Domnului 1 octombrie, sărbătoare de cruce roșie. Ce nu ai voie să faci în această zi pentru a nu atrage ghinionul în viața ta

Acoperământul Maicii Domnului 1 octombrie, sărbătoare de cruce roșie. Ce nu ai voie să faci
acoperamantul maicii domnului 1 octombrie 2019

Acoperământul Maicii Domnului 1 octombrie, sărbătoare de cruce roșie. Ce nu ai voie să faci în această zi pentru a nu atrage ghinionul în viața ta

Marți, 1 octombrie 2019, creștinii ortodocși prăznuiesc sărbătoarea Acoperământul Maicii Domnului, una dintre cele mai importante sărbători dedicate Maicii Domnului.

Acoperământul Maicii Domnului este prima sărbătoare de cruce roșie din calendarul creștin ortodox al lunii octombrie 2019, care abundă în tradiții și superstiții. Iată ce nu ai voie să faci în această zi de sărbătoare pentru a nu atrage ghionionul în viața ta.

Acoperământul Maicii Domnului 1 octombrie. Tradiții și superstiții

Procroave. Sărbătoarea Acoperamantulul Maicii Domnului mai este cunoscută în popor și sub denumirea de Pocroave. ACum se face pregătirea ogoarelor pentru sezonul rece și acoperirea pământului cu brumă;

Fetele se roagă Sfântului Procroavă pentru podoaba capilară deasă. Fetele a căror podoabă capilară nu era prea bogată se rugau în această zi Sfantului Procoavă să le acopere capul cu păr.

Se ține post. De Procoave credincioșii țin post, fiindcă astfel sunt feriți de boli, de înec sau de supărări.

Nu se taie părul! Există o credința printre bătrânele de la țara, conform căreia, dacă este tăiat azi, părul rămâne în legătură cu corpul. Din acest motiv nu trebuie aruncat și nici ars, fiindcă poate fi luat de vrăjitoare sau de oamenii răi, care fac diverse farmece.

Semnificație Procroave. Denumirea populară a Acoperământului Maicii Domnului, „Pocroavele“, este de fapt un cuvânt slavon care înseamnă acoperirea pământului cu brumă sau cu zăpadă.

Împodobirea fetelor pentru nuntă. În unele zile se zice că fetele care sunt împodobite astăzi pentru nuntă au parte de o căsnicie lungă și fericită.

Ce se mănâncă azi: astăzi gospodinele își servesc rudele și oaspeții cu plăcinte de post, umplute cu mere sau cu dovleci.

Citește și:

Acoperământul Maicii Domnului, sărbătoare de cruce roșie. Ce rugăciune de ajutor să rostești

ANAF pe urmele tinerilor care au absolvit orice facultate! Ce măsuri a anunțat președintele Fiscului pentru perioada urm... Doi tineri din Bistriţa-Năsăud suspectaţi de omor şi tâlhărie calificate în Elveţia, prinşi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x