Antena Căutare

Magiunul de Topoloveni, vedeta României. Promovat cu 775.000 de euro în Emiratele Arabe și Vietnam

Primul produs românesc protejat de Uniunea Europeană, Magiunul de Topolonevni, va fi promovat intens în anul 2020 în Vietnam și Emiratele Arabe Unite, cu ajutorul unor fonduri europene de 775.000 de euro, a anunțat, joi, firma producătoare, Sonimpex Topoloveni”, într-un comunicat remis StartupCafe.ro.

Magiunul de Topoloveni, vedeta României. Promovat cu 775.000 de euro în Emiratele Arabe și Vietnam
Magiunul de Topoloveni | Magiun Topoloveni via Facebook

Firma românească va participa la târguri și expoziții în Japonia, SUA și Brazilia, ca membră a Patronatului Romconserv.

În aprile 2011, Magiunul de Prune Topoloveni a fost înregistrată cu Indicaţie Geografică Protejată în Uniunea Europeană. Timp de 5 ani, a fost singurul produs românesc protejat ca brand tradițional în UE.

Datorită acestei recunoașteri europene, firma a accesat fonduri UE pentru promovarea tradiționalului, unicului și autenticului Magiun de Prune Topoloveni în Norvegia, Elveția, Rusia, America, Emiratele Arabe Unite, iar acum în Vietnam și din nou UAE.

Cum prepari faimoasa rețetă de magiun de Topoloveni fără zahar​

De asemenea, produsul românesc a primit, prin acordurile externe ale UE, Indicaţia Geografică Protejată în Canada și Japonia de Comisia Europeană.

De asemenea, firma argeșeană deține un brevet internațional de invenție în baza căruia produce dulceața fără zahăr adăugat sau aditivi.

Firma Sonimpex, din localitatea Topoloveni, județul Argeș, a fost fondată în urmă cu 28 de ani de antreprenoarea Bibiana Stanciulov.

Societeta a obținut în anul 2018 venituri de 4,5 milioane de lei și profit de circa 30.000 de lei, cu un număr mediu de 27 de angajați, conform datelor oficiale colectate de Termene.ro.

Când e următorul cutremur mare în România! Se întâmplă în curând! „Există sisteme de pre-detecție seismică”... Fostul adjunct al Jandarmeriei din perioada protestului diasporei, din 10 august 2018, detaşat la Buzău...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x