Poşta Română raportează un profit de peste patru milioane de euro la şapte luni. Plusul vine din serviciile financiare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
postas

Compania Naţională Poşta Română a anunţat, miercuri, că a înregistrat în primele şapte luni un profit net de 18,3 milioane de lei (4,13 milioane de euro), la venituri de 655 de milioane de lei (147 de milioane de euro).

Profitul brut, de 21,6 milioane de lei (4,8 milioane de euro), a depăşit cu 87% cifra prognozată în bugetul pe 2015, arată compania, într-un comunicat.

Veniturile totale s-au ridicat la 655 de milioane de lei (147 de milioane de euro), în timp ce cheltuielile au fost de 633 de milioane de lei (142 de milioane de euro).

Faţă de primele şapte luni ale anului trecut, cel mai mult au crescut veniturile din servicii financiare (25%), colete şi cele aferente serviciului confirmare de primire, cu 10,7%, respectiv 6%.

Rămâne în marja profitabilităţii

"În acest an, Poşta Română va rămâne în marja profitabilităţii cu un rezultat pozitiv estimat la 1,6 milioane de lei, în condiţiile în care ne-am propus un plan amplu de investiţii, poate cel mai important din ultimii 10 ani", a declarat directorul general al Poştei, Alexandru Petrescu.

Operatorul naţional de servicii poştale a planificat, pentru acest an, investiţii de peste 55 de milioane de lei (12,3 milioane de euro).

Printre proiectele lansate în acest an se numără cel de optimizare şi dezvoltare a reţelei de comunicaţii electronice a Poştei Române.

Tot în 2015, Poşta Română va începe lucrări de reabilitare a unor clădiri aflate în proprietatea companiei şi în care se furnizează servicii poştale. Printre acestea se numără Palatul Poştelor din Timişoara, investiţie care se ridică la 1,5 milioane de euro, Centrul de Date din Bucureşti (175.000 de euro) sau Oficiul Zonal Poştal Slatina (171.000 de euro).

Compania se aşteaptă să raporteze în acest an un profit brut de 1,6 milioane de lei.

Poşta Română este deţinută de statul român, prin Ministerul pentru Societatea Informaţională, în proporţie de 75%, şi de Fondul Proprietatea (FP) în proporţie de 25%.

Compania deţine cea mai mare reţea de distribuţie la nivel naţional, însemnând peste 80% din totalul subunităţilor poştale care operează, în prezent, în România.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite