Ţara care va construi nouă insule artificiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Theguardian.com
FOTO: Theguardian.com

Un stat european intenţionează să construiască nouă insule artificiale, în încercarea de a atrage nou afaceri pe fondul lipsei de spaţii de birouri, dar şi de locuinţe.

Cele nouă insule vor fi construite la sud de Copenhaga, începând cu anul 2022, guvernul danez exprimându-şi speranţa că în noul Silicon Valley al Europei vor fi atrase circa 380 de companii.

"Ne adresăm companiilor de înaltă tehnologie, dar întotdeauna avem nevoie de produse pe care le folosim şi în viaţa noastră de zi cu zi", a declarat Rasmus Jarlov, ministrul industriei şi mediului de afaceri din Danemarca, agenţiei de ştiri daneze Ritzau.

Primele parcele de teren vor fi vândute în 2028, iar proiectul, ale cărui detalii financiare nu au fost dezvăluite, ar trebui finalizate până în 2040.

Proiectul mamut urmează o altă iniţiativă de infrastructură majoră anunţată în toamna anului trecut, în care vor fi construite 20.000 de locuinţe noi pe un teren recuperat din mare, la nord de capitală.

Una dintre cele nouă insule va găzdui o centrală care va converti deşeurile din Copenhaga în biogaz, instalaţii pentru epurarea apelor reziduale şi stocarea energiei generate de turbinele eoliene. Alte insule vor avea spaţii pentru companiile din domeniul industrial.

"Cred că ar putea deveni un fel de Silicon Valley european", a declarat, la rândul său, preşedintele Camerei de Comerţ din Danemarca, Brian Mikkelsen.

Oraşul Copenhaga se întinde pe două insule principale, Zealand şi Amager, şi a fost extins de mai multe ori prin construcţia de mici insule artificiale. În luna octombrie a anului trecut, Guvernul danez a anunţat un alt proiect privind construcţia unei insule în nordul capitalei scandinave, insulă pe care să fie construite peste 20.000 de locuinţe.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite