Spania redeschide frontierele pentru turişti începând din iulie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Plajele din Spania au fost pustii pe timpul epidemiei de coronavirus FOTO Profimedia
Plajele din Spania au fost pustii pe timpul epidemiei de coronavirus FOTO Profimedia

Turiştii străini vor putea merge în Spania începând cu luna iulie, a anunţat, sâmbătă, premierul spaniol Pedro Sánchez, potrivit El Pais.

Sánchez a organizat sâmbătă după-amiază o conferinţă de presă pentru a discuta despre cele mai recente măsuri luate de guvernul său în timpul crizei de coronavirus, anunţând, printre altele, că sectorul turistic ar trebui să înceapă să se pregătească pentru sezonul estival.

„Vă anunţ că, începând din luna iulie, intrarea turiştilor străini în Spania se va relua în condiţii de siguranţă”, a declarat premierul Spaniei.

El a subliniat, de asemenea, că multe muzee şi teatre se vor redeschide. „Trebuie să începem să repornim activitatea economică”, a continuat el. „Unele dintre aceste sectoare sunt hotelurile şi turismul, care au un rol fundamental în crearea de locuri de muncă. A sosit momentul. Vă anunţ că va exista un sezon turistic în acest an şi invit toate unităţile turistice să înceapă să se pregătească de astăzi pentru a-şi relua activitatea în câteva zile de acum încolo”, a precizat premierul ţării.

Premierul i-a încurajat pe spanioli să înceapă să-şi planifice vacanţele şi a spus că, din iulie, turiştii străini vor putea reveni în Spania „în condiţii de siguranţă”. El a subliniat faptul că Spania primeşte de obicei peste 80 de milioane de vizitatori străini pe an. „De acum, turiştii străini îşi pot planifica vacanţa în ţara noastră”, a adăugat el.

„Vă vom garanta că turiştii nu vor fi supuşi niciunui risc şi nu ne vor aduce niciun risc”, a continuat el.

Sánchez a mai precizat că „ce a fost mai greu s-a terminat” şi că „vedem luminiţa de la capătul tunelului”. „Acum, epicentrul s-a mutat în alte părţi ale planetei, aşa cum se întâmplă, de exemplu, pe continentul american. Răspunsul poporului spaniol a fost formidabil. Toată lumea şi-a îndeplinit misiunea şi s-a unit pentru a face faţă epidemiei”, a precizat el. Pandemia Covid-19 a dus la peste 28.000 de morţi în Spania, conform cifrelor oficiale.

Restricţiile impuse de Spania au fost printre cele mai stricte din lume, iar mulţi cetăţeni sunt în continuare sever limitaţi în ceea ce priveşte momentul şi modul în care îşi pot părăsi casele.

Frontierele Spaniei au fost închise din data 14 martie, când a fost instaurată carantina, din cauza pandemiei de coronavirus.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite