Finalizarea lucrărilor la stația de metrou Piața Unirii 2 se amână, din cauza condițiilor meteo

0
Publicat:

Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2, accesul C, ieşirea spre Hanul lui Manuc, se vor prelungi până pe 10 mai, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile din ultima perioadă, a anunţat vineri Metrorex.

foto acces metrou Piața Unirii 2
Foto: Shutterstock

Potrivit sursei citate, aceste lucrări presupun decopertarea suprafeţelor placate şi refacerea acestora prin tencuirea pereţilor, zugrăveli cu vinarom şi placare cu travertin.

Pe toată perioada lucrărilor, zona va fi asigurată corespunzător, prin delimitare cu bandă de semnalizare şi plasă de protecţie. Călătorii sunt rugaţi să folosească celelalte accesuri al staţiei”, spune reprezentanţii companiei.

Lucrările de reparaţii la staţia de metrou Piaţa Unirii 2, ieşirea spre Hanul lui Manuc, au început pe 25 martie, iar accesurile C şi D au fost închise. Iniţial, Metrorex a anunţat că accesul va fi restricţionat în perioada 25 martie - 26 aprilie, în condiţiile în care lucrările la accesul C al staţiei vor începe în 25 martie şi se vor încheia pe 10 aprilie, iar lucrările pentru accesul D se vor desfăşura în intervalul 11 - 26 aprilie. 

Circulația trenurilor ar putea fi sistată în perioada de weekend, în special în timpul verii, a declarat Mariana Miclăus, directorul general al Metrorex. Din bugetul total de 986 de milioane de lei alocat modernizării, 700 vor fi destinate modernizării în sine, pentru realizarea lucrărilor.

În plus, în luna martie, executivul a aprobat indicatorii tehnico - economici aferenți obiectivului de investiții „Îmbunătățirea serviciilor de transport public de călători cu metroul pe Magistrala 2: Berceni – Pipera.

Prin realizarea acestui obiectiv se va asigura dezvoltarea unui sistem de transport urban durabil în orașul București prin îmbunătățirea serviciului de transport cu metroul de-a lungul Magistralei 2 de metrou, cea mai aglomerată magistrală a rețelei Metrorex”, a transmis Ministerul Transporturilor în cadrul unui comunicat de presă.

La finalizarea obiectivului va crește frecvența de operare, se va reduce durata de deplasare cu metroul, va crește gradul de confort al pasagerilor și vor fi diminuate cheltuielile de operare și întreținere pentru Magistrala 2 de metrou. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite