Avertisment ANPC: Falşi comisari solicită plata unor amenzi pentru presupuse nereguli

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) avertizează operatorii economici în legătură cu existenţa unor persoane care pretind că sunt comisari ANPC sau CJPC şi care, sub pretextul neregulilor depistate, solicită plata unor amenzi. Instituţia reaminteşte că nu încasează numerar la finalul controlului, amenzile fiind plătite la Trezorerie.

”Au apărut informaţii că falşii comisari ANPC au desfăşurat astfel de activităţi ilegale de control, prin utilizarea unor legitimaţii asemănătoare cu cele oficiale. ANPC va reaminteşte faptul că niciodată comisarii Autorităţii nu solicită operatorilor economici achitarea cu numerar a eventualelor amenzi după terminarea controlului. În cazul aplicării de sancţiuni contravenţionale, acestea se achita la Trezorerie şi nu comisarilor aflaţi în control. Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor va primi doar copia chitanţei de vărsământ”, a transmis, vineri, ANPC.

Sursa citată a precizat că membrii organizaţiilor neguvernamentale din domeniul protecţiei consumatorilor nu au drept de control.

”Pentru a preveni viitoare încălcări ale legii, atragem atenţia operatorilor economici să solicite ordinul de serviciu în baza căruia se face controlul, să verifice legitimaţiile comisarilor care vin în control şi să anunţe imediat poliţia în cazul în care sunt victimele unei tentative de control din partea unor persoane neautorizate”, a mai transmis ANPC.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite