Portugalia: 62 de morţi în urma unui grav incendiu forestier UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un incendiu forestier în centrul Portugaliei a dus la decesul a 62 de persoane şi la rănirea a aproximativ 59, majoritatea dintre acestea survenind în momentul în care oamenii au încercat să scape de flăcări adăpostindu-se în maşinile personale, au declarat oficiali guvernamentali citaţi de AFP. Autorităţile au decretat trei zile de doliu naţional.

UPDATE 11.50 Bilanţul incendiului de vegetaţie din centrul Portugaliei, din regiunea Leiria, a crescut la 62 de morţi şi aproximativ 59 răniţi, a anunţat Guvernul într-un nou bilanţ, precizând că majoritatea victimelor au fost prinse de flăcări în maşinile lor, relatează AFP. „Din păcate, este, fără îndoială, cea mai mare tragedie pe care am cunoscut-o în ultimii ani, pe frontul incendiilor de pădure“, a spus, emoţionat, premierul portughez Antonio Costa, care a mers la sediul Protecţiei Civile din apropiere de Lisabona.

„Numărul victimelor ar putea creşte în continuare“, a spus el. „Prioritatea este salvarea persoanelor care ar putea fi încă în pericol“, a adăugat premierul.

Potrivit secretarului de stat pentru Afaceri Interne, Jorge Gomes, 22 de persoane au fost găsite carbonizate în maşini blocate de flăcări, în timp ce circulau pe drumul care leagă Figueiro dos Vinhos de Castanheira de Pera. Alte trei au decedat în urma inhalării de fum.

Oficialul a vorbit şi de 16 răniţi, dintre care 11 civili şi cinci pompieri. Doi dintre ei se află în stare gravă.

UPDATE 10.40 Bilanţul incendiului de vegetaţie din Portugalia a crescut la 39 de morţi, a declarat ministrul de Interne de la Lisabona citat de Associated Press.

Update: Conform postului de radio TSF, Ministrul de Interne a confirmat faptul că numărul deceselor a urcat până la 25, anunţă AFP.

Ştirea Iniţială: „19 decese au fost confirmate, toate victimele fiind civili. Trei dintre aceştia au murit din cauza intoxicării cu fum şi 16 au ars de vii în propriile maşini în momentul în care au fost surprinşi de flăcările focului pe drumul ce leagă Figueiros dos Vinhos de Castanheira de Pera, 200km SE de Lisabona”, a declarat secretarul de stat al ministrului de interne, Jorge Gomes.

Acesta a adăugat că 14 civili au fost răniţi, 10 dintre aceştia aflându-se într-o stare gravă, împreună cu 6 membrii ai brigăzilor de pompieri. Două persoane sunt date dispărute.

Incendiul a izbucnit în jurul orei locale 15.00, peste 500 de pompieri şi 160 de vehicule sosind la faţa locului.

Flăcările acestui incendiu s-au răspândit „cu o violenţă incredibilă, în toate cele patru direcţii”, a descris oficialul portughez condiţiile în care această tragedie s-a produs.

Portugalia se confruntă cu un val de căldură şi secetă, cu temperaturi de peste 40 de grade Celsius.

image
Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite