După SUA, şi Israelul anunţă că se retrage din UNESCO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Două state au deccis să se retragă din UNESCO: SUA şi Israel
Două state au deccis să se retragă din UNESCO: SUA şi Israel

Benjamin Netanyahu, premierul Israelului, a anunţat astăzi că ţara sa se pregăteşte să se retragă din Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură (UNESCO). Anunţul a fost făcut la câteva ore după ce SUA au făcut un anunţ similar.

Şeful executivului israelian a calificat drept „curajoasă şi morală“ decizia Statelor Unite de a părăsi UNESCO, potrivit agerpres.ro

„Intrăm într-o nouă eră la Naţiunile Unite — una în care, atunci când se practică discriminarea contra Israelului, trebuie să se plătească preţul. UNESCO a devenit un câmp de luptă pentru a denigra Israelul, neglijându-i rolul şi afirmaţiile veritabile. Decizia luată astăzi (de SUA) marchează un punct de cotitură pentru UNESCO: rezoluţiile absurde şi ruşinoase adoptate de această organizaţie contra Israelului au consecinţe“, a spus, la rândul său, ambasadorul israelian la ONU, Danny Danon.

SUA au anunţat tot astăzi official că se retrag din UNESCO rămânând doar cu statutul de observator.

Purtătoarea de cuvânt a Departamentului american de Stat, Heather Nauert, a precizat într-un comunicat faptul că decizia luată de SUA va deveni efectivă pe data de 31 decembrie 2018. Statele Unite şi-au suspendat încă din anul 2011 contribuţia financiară la bugetul UNESCO, pentru a protesta faţă de primirea Palestinei ca membru cu drepturi depline în această organizaţie.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite