Netanyahu: Ţara va putea să progreseze dacă palestinienii vor recunoaşte realitatea că Ierusalimul este capitala Israelului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Benjamin Netanyahu Foto: EPA
Benjamin Netanyahu Foto: EPA

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat, duminică, după o întrevedere cu preşedintele francez Emmanuel Macron, că ţara sa va putea să progreseze dacă palestinienii vor recunoaşte realitatea că Ierusalimul este capitala Israelului, relatează Le Figaro.

„Ierusalimul este capitala Israelului, al acestui popor şi nu al altuia. Ţara va putea să progreseze dacă palestinienii vor recunoaşte realitatea că Ierusalimul este capitala Israelului. Dacă preşedintele Autorităţii palestiniene, Mahmoud Abbas, vrea pace, să vină să negocieze cu Israelul“, a afirmat Netanyahu.

Emmanuel Macron l-a îndemnat pe Netanyahu să recungă la „gesturi curajoase faţă de palestinieni“ pentru a se ieşi din impasul actual.

Potrivit Le Monde, printre gesturile la care face referire Macron s-ar număra „îngheţarea colonizării“ israeliene.

Macron a condamnat totodată orice formă de atac faţă de Israel.

Donald Trump a recunoscut miercuri Ierusalimul drept capitală a Israelului, marcând o ruptură spectaculoasă de predecesorii săi şi ignorând puternicele avertismente ale liderilor din regiune şi nu numai, care se tem de un val de violenţe în Orientul Mijlociu. 

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a salutat drept o „zi istorică“ recunoaşterea de către preşedintele american a Ierusalimului drept capitala Israelului.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite