Miliardarul Michael Bloomberg ar putea intra în cursa pentru a deveni candidatul democraţilor la alegerile prezidenţiale din 2020

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Afaceristul miliardar Michael Bloomberg ia în considerare să intre în cursa pentru nominalizarea Partidului Democrat la prezidenţialele din 2020, potrivit presei americane.

Fostul primar al New York-ului este îngrijorat că actualele opţiuni de candidaţi nu sunt suficient de bune pentru a-l învinge pe Donald Trump în alegerile din 2020, a spus consilierul său.

Afaceristul de 77 de ani va depune actele necesare, în această săptămână, potrivit informaţiilor vehiculate în presă.

Principalii candidaţi pentru cursa din Partidul Democrat sunt vicepreşedintele Joe Biden, senatoarea de Massachusetts Elizabeth Warren şi senatorul de Vermont Bernie Sanders.

Sondaje recente au arătat că Warren şi Sanders cel mai probabil ar pierde în faţa republicanului Trump, dacă oricare dintre ei ar câştiga nominalizarea. 

Purtătorul de cuvânt al lui Bloomberg a  precizat că acesta „ar putea să-l înfrunte pe Trump şi să câştige”.

Michael Bloomberg a fost bancher pe Wall Street, care a creat un imperiu financiar ce-i poartă numele. Filantropul a donat milioane de dolari către educaţie, medicină şi alte cauze.

Iniţial un democrat, Bloomberg a intrat în Partidul Republican pentru a duce la bun sfârşit o campanie de succes pentru primăria oraşului New York, în 2001. A avut trei mandate de primar, până în 2012 şi a revenit în Partidul Democrat anul trecut.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite