VIDEO A murit femeia rănită grav în explozia de la fabrica de armament din Cugir. A suferit arsuri pe 80% din corp

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zona unde a avut loc explozia de la fabrica de armament din Cugir
Zona unde a avut loc explozia de la fabrica de armament din Cugir

Femeia în vârstă de 53 de ani, rănită grav în urma unei explozii produsă în urmă cu cinci zile la Fabrica de Arme din Cugir, a decedat într-un spital din Bucureşti.

Surse oficiale au cofirmat faptul că victima exploziei a decedat marţi seara, 26 mai, la Spitalul de Arşi din Bucureşti. Femeia a fost transportată la această unitate medicală vineri, 22 mai 2020, cu un elicopter SMURD.

Femeia lucra pe o linie pe care se încărcau trasoare cu praf de puşcă. La un moment dat, un trasor a luat foc şi a provocat o reacţie în lanţ, ceea ce a dus la o explozie puternică. Victima a suferit arsuri pe 80% din suprafaţa corpului. O colegă a acesteia s-a ales cu arsuri superficiale la mâini. În incinta respectivă lucrau 11 persoane. 

Secretarul de stat în Ministerul Economiei, Cristian Simu, fost director al uneia dintre fabricile de armament din Cugir a explicat, după incident, modul în care s-a produs explozia. Potrivit acestuia, în timpul încărcării cu substanţă pirotehnică a trasorului, acesta a luat foc, a sărit lângă alte trasoare aflate în incintă şi a cauzat o ardere violentă. ”În cursul tehnologiei de încărcare a glonţului, la un moment dat trebuie pusă o încărcătură pirotehnică pentru glonţul trasor şi practic dumnealor (n.red. cele două victime) încărcau această compoziţie”, a explicat oficialul din minister.

Secretarul de stat a mai spus că astfel de incidente se pot întâmpla frecvent şi sunt cauzate de mai mulţi factori (temperatură, umiditate, calitatea materialului din compoziţia trasoare), iar în cele mai multe cazuri, ele se produc fără urmări grave pentru persoanele aflate în apropiere. Cristian Simu a precizat că a fost deschisă o anchetă internă, în cadrul fabricii, în timp ce procuratura a deschis un dosar şi cercetează împrejurările în care s-a produs incidentul.

elicopter explozie cugir

”A avut loc un incident care din păcate s-a transformat într-un accident. Pe linia de încărcare de trasor a avut loc un incident, iar acesta a provocat mai departe o aprindere a altor tubuleţe trasoare, care au generat o flacără violentă, surprinzând victima. În acea incintă au fost 11 persoane, care s-au autoevacuat. Mai este încă o colegă stabilă, cu arsură pe antrebraţ. Sunt angajate pe post de pirotehniste, adică încarcă încărcătura trasoare în gloanţe. Incidentele se pot produce tehnologic din cauza presării, iar acest incident de aprindere este normal, ceea ce nu este normal este cum s-a produs accidentul. Acest trasor a avut o traiectorie incontrolabilă pe podea şi a sărit provocând accidentul. Condiţiile de muncă erau normale. Din câte cunosc eu au fost respectate normele de protecţie a muncii”, a spus secretarul de stat.

Citiţi şi:

 

Primele femei primar din România. Misterul văduvei care a condus în 1907 o localitate din Apuseni

 

VIDEO Un tânăr din Alba Iulia a găsit o borsetă cu 5.000 de euro şi a dus-o acasă. Aventură cu final fericit pentru persoana care a piedut banii

 

VIDEO Primul zbor al unui tânăr pilot pe o aeronavă militară: „Toate aşteptările mi-au fost depăşite“

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite