Şoferul microbuzului lovit de tren la Bâlhacu a fost prins băut la volan chiar în judeţul Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sofer microbuz buzau

Viorel Linţeanu, vrânceanul care a provocat accidentul mortal de pe DN2B, la trecerea peste calea ferată de la Bâlhacu, a avut permisul de conducere reţinut în vederea suspendării, după ce poliţiştii buzoieni l-au depistat băut la volan, în luna februarie a acestui an.

Pe 7 februarie, la un control de rutină, Viorel Linţeanu a fost testat alcoolscopic, stabilindu-i-se o concentraţie de 0,10 mg/l alcool pur în aerul expirat, valoare care l-a scăpat însă de dosar penal.

Acesta a contestat procesul-verbal al poliţiştilor la Judecătoria municipiului Râmnicu Sărat şi a obţinut certificat de grefă în baza căruia şi-a recuperat permisul de conducere până la soluţionarea definitivă a cauzei. Pe 8 mai are primul termen în proces.

Codul Rutier prevede că, dacă un şofer se află la volan sub influenţa băuturilor alcoolice cu o îmbibaţie alcoolică mai mică de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a V-a de sancţiuni (21 la 50 puncte-amendă) şi cu suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 180 de zile. 

În cazul în care îmbibaţia alcoolică este egală sau peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat (minim 0,80 g/l alcool pur în sânge), fapta constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani sau cu amendă penală.

Potrivit cotidianului Opinia, Viorel Linţeanu are grave probleme cu legea. Acesta a fost poliţist până în 2016, când se pare că a fost trimis forţat la pensie din cauza unei condamnări de un an şi patru luni de închisoare, cu amânarea executării pedepsei pentru o perioadă de doi ani, pentru tăiere ilegală şi sustragere de arbori de pe raza Ocolului Silvic Dumitreşti.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite