Peste 300 de trenuri, verificate de poliţiştii de la Transporturi. Au fost întomite 20 de dosare penalec

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţia a verificat staţiile de cale ferată din ţară FOTO Alexandru Manda
Poliţia a verificat staţiile de cale ferată din ţară FOTO Alexandru Manda

Poliţiştii de la transporturi au întocmit, în ultima săptămână, 29 de dosare penale, 5 persoane fiind arestate preventiv şi au aplicat 130 de sancţiuni contravenţionale, se arată într-un comunicat al IGPR.

Astfel, în perioada 6 - 12 ianuarie, sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi, oamenii legii au desfăşurat acţiuni pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii incidente transporturilor feroviare, aeriene şi navale. Poliţiştii de la transporturi au patrulat în 318 staţii de cale ferată, în 321 de trenuri de călători şi în alte zone de risc (aerogări, obiective economice, rute feroviare şi navale). În urma acţiunilor, poliţiştii au depistat 5 urmăriţi la nivel naţional, 7 minori lipsiţi de supraveghere, 14 persoane care practicau cerşetoria, 8 vânzători ambulanţi neautorizaţi şi 4 deţinători de substanţe interzise, se precizează în comunicat.

130 de amenzi, aplicate de oamenii legii

Conform IGPR, au fost întocmite 29 de dosare penale privind săvârşirea de furturi, agresiuni fizice, dar şi pentru încălcări ale legislaţiei rutiere, 5 persoane fiind arestate preventiv. În cadrul acţiunilor, au fost verificate şi 19 obiective economice, 622 de vagoane de marfă şi 14 locomotive şi automotoare, precum şi 329 de autovehicule rutiere, fiind aplicate 130 de sancţiuni contravenţionale.

În acest interval, au fost desfăşurate şi acţiuni comune împreună cu autorităţile cu responsabilităţi în domeniu. În baza planului de acţiune IMPACT, poliţiştii şi pompierii au efectuat 4 exerciţii, în care au intervenit în cazul unor ipotetice accidente în care erau implicate substanţe periculoase sau trenuri de marfă destinate transporturilor unor astfel de substanţe, se mai arată în comunicat. 

Vă recomandăm şi:

Călători fără bilet în trenuri. Poliţiştii i-au suprataxat cu 10.000 de lei

La loc comanda. Condiţii noi pentru călătoriile „gratuite” cu trenul ale studenţilor

Săgeata Verde: povestea primului tren electric din România

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite