Al treilea avion cu români din Italia va ateriza la Constanţa. Toţi vor fi duşi în carantină la Techirghiol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este al treilea avion cu români repatriaţi din Italia care aterizează la Constanţa. Până acum, toţi oamenii au fost băgaţi în carantină în hoteluri din Mamaia

„Astăzi (23 martie n.red.), în jurul orei 22:00, al treilea avion cu români repatriaţi din Italia va ateriza pe Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu Constanţa. La bord vor fi 137 de persoane.

După aterizare, va fi respectat acelaşi protocol strict, ca şi cel de sâmbătă, iar conaţionalii noştri vor ajunge sub escortă în centrul de carantinare din localitatea Techirghiol. Odată ajunşi acolo, vor intra în carantină instituţionalizată pentru următoarele 14 zile.

Măsurile de pază si ordine publică vor fi asigurate de Jandarmii constănţeni 24/7. Menţionez că tuturor celor 137 de persoane li se vor preleva probe, care vor fi analizate la Bucureşti.

Totodată, mâine, va ateriza şi al patrulea avion dinspre Italia. Numărul pasagerilor încă nu a fost stabilit. Vor urma acelaşi traseu şi aceleaşi proceduri care se vor aplica pentru transportul din această seară”, transmite prefectul judeţului Constanţa, George-Sergiu Niculescu.

Primele două avioane cu români din Italia au aterizat la Constanţa sâmbătă, 21 martie. Toţi pasagerii au fost introduşi în carantină în hoteluri din staţiunea Mamaia. În total, autorităţile au anunţat că vor sosi circa 1.500 de români din Italia la Constanţa.

Patru staţiuni de pe litoral vor fi folosite pentru găzduirea românilor veniţi din Italia şi băgaţi în carantină: Mamaia, Eforie, Techirghiol şi Jupiter. În hoteluri din aceste staţiuni vor sta sute de români aduşi cu avionul pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu. 

În Mamaia, spaţiul pentru carantină din Hotelul Flora a fost suplimentat cu 355 locuri. Alte sute de locuri au fost create în hotelurile Dunărea din Eforie (700 locuri), Majestic din Jupiter (356 locuri) şi 855 locuri la Sanatoriul Balnear Techirghiol.

Pe aceeaşi temă:

UPDATE Carantinaţii de la Flora au nevoie de cumpărături. O echipă de voluntari a plecat să le facă piaţa

Primarii de pe litoral, despre românii aduşi din Italia în carantină la malul mării: „Pe noi nu ne întreabă nimeni?”

VIDEO UPDATE Avioane cu români din Italia, venite pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu. Circa 1.500 oameni vor fi băgaţi în carantină la Mamaia

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite