COVID-19. O asistentă din România a murit în Italia, departe de casă: „S-a dedicat trup şi suflet pacienţilor săi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Elena  Rodica Niţu
FOTO: Elena  Rodica Niţu

O asistentă româncă, în vârstă de 40 de ani, originară din Târgovişte, a murit, marţi, în Italia. Elena contactase virisul ucigaş şi a pierdut lupta cu viaţa.

Elena Rodica Niţu a plecat singură la Milano în urmă cu 15 ani. S-a luptat cu Coronavirusul în prima linie, scrie cotidianul Cremona Oggi, potrivit stiridiaspora.ro

Lucra la Oglio Po, în secţia de dializă a spitalului, unde deseori sunt tratate situaţii foarte delicate. Tot aici, potrivit cotidianului italian, este aproape sigur că a contractat virusul.

Elena s-a luptat cu virusul aproape o lună, după care starea s-a agravat rapid, iar femeia a fost transferată la Milano.

Asistenta locuise singură în Italia de când s-a mutat din România şi nu avea copii. Părinţii şi fratele au luat legătura cu Ambasada României în Italia pentru a recupera trupul. 

„A fost o fată drăguţă şi veselă, întotdeauna loială muncii, pe care a iubit-o cu adevărat: de fapt, s-a dedicat trup şi suflet pacienţilor săi, nu s-a oprit niciodată ”, îşi reamintesc colegii şi asistenţii de la Oglio Po, care erau, de fapt, familia sa din Italia. 

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite