Fostul şef al „Doi şi-un sfert“ Gelu Oltean, arestat pentru trafic de droguri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gelu Oltean a fost reţinut FOTO Inquam Photos / Liviu Florin Albei
Gelu Oltean a fost reţinut FOTO Inquam Photos / Liviu Florin Albei

Gelu Oltean, fost şef al al Serviciului secret al Ministerului de Interne (DGIPI - Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă), a fost arestat duminică, după ce sâmbătă fusese reţinut de procurorii DIICOT Braşov pentru trafic de droguri, au declarat pentru G4Media surse judiciare.

Acuzaţiile au legătură cu activitatea lui Gelu Oltean în cadrul clinicii de wellness Youness Clinic de lângă Bucureşti, unde pacienţilor li s-ar fi dat spre consum o substanţă considerată drog, sub pretextul unor aşa-zise tratamente. În acelaşi caz au mai fost reţinuţi Vanessa Youness, fondatoarea clinicii şi partenera de viaţă a lui Oltean, şi „şamanul“ clinicii, un cetăţean englez, Thomas Lishman, potrivit G4Media

Tribunalul Braşov a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Gelu Oltean, Vanessa Youness şi Thomas Lishman.

DIICOT susţine că cei trei organizau într-o casă din judeţul Dâmboviţa reuniuni de consum de DMT (dimetyltriptamina), drog de mare risc ce conţine AYAHUASCA.

De altfel, Gelu Oltean vorbea într-un interviu din 25 februarie 2019 despre această substanţă, numită ”Ayahuasca”, despre care susţinea că ”este un tratament de purificare a sufletului, a minţii şi a corpului, care schimbă pe oricine, nu doar pe mine. Dar, într-adevăr, nu oricine are curajul să treacă prin asta”.

   

În 2016, fostul şef al DIPI a fost pus sub acuzare pentru deturnare de fonduri şi abuz în serviciu.

Potrivit DNA, în cursul anului 2014, în calitate de ordonator de credite asupra fondurilor operative ale DIPI, Gelu Oltean şi-ar fi însuşit suma de 15.000 lei, iar pentru aceasta, într-un raport întocmit ulterior, ar fi atestat în fals existenţa unor cheltuieli operative. „Pentru a ascunde delapidarea fondurilor operative, acesta a dispus, nelegal, înregistrarea în evidenţele documentelor secrete de stat ale D.I.P.I., nivelul de clasificare „secret”, a unui înscris care nu conţinea nicio informaţie a cărei divulgare să fie de natură a produce daune securităţii naţionale”, acuză DNA.  

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite